Reduser kroppsfett og brems aldringsprosessen!

I Biohack.no 0 kommentarer

AMPK

Hvem vil vel ikke få mindre magefett, bremse aldringsprosessen og redusere betennelser? Det høres nesten for godt ut til å være sant, men ny forsking viser at AMPK-enzymet har ansvar for disse prosessene i kroppen og ved å aktivere AMPK får du nettopp en mer effektiv metabolisme og friskere celler.

Hva er AMPK?

  • AMPK er en forkortelse for (hold tunga rett i munnen!) adenosinmonofosfat-aktivert proteinkinase. Det er altså et enzym som finnes naturlig i kroppen vår. Enzymet blir omtalt som «en metabolsk hovedbryter» og er en kobling mellom metabolsk sykdom, betennelse og livslengde.

AMPK har mange helsefremmende egenskaper. Enzymet styrer flere prosesser i kroppen som hjelper oss med å utvinne energi fra maten, lagre og distribuere energien. Slik som flere andre systemer i kroppen avtar AMPK-aktiviteten i cellene med alderen, og det kreves en ekstra innsats for å aktivere den.

Reduser magefett

AMPK virker inn på metabolske prosesser i kroppen. Ved å kommunisere til cellene at den skal forbrenne drivstoff til energi i stedet for å lagre det som fett, kan enzymet hjelpe med å redusere kroppsfett. Både hard trening og et kaloriunderskudd aktiverer AMPK

 

Anti-aldringseffekter

Aktivering av AMPK kan faktisk potensial til å bremse ned aldringsprossesen og reversere den! Det kan nemlig;

  • øke autofagi, som er rensing av gamle skadede celler
  • senke blodsukker-, kolesterol-, og insulinnivåer
  • beskytte hjerneceller og blodkar
  • redusere risiko for vektøkning
  • forberede metabolsk syndrom
  • bidra til sunn benstruktur
  • Reduserer risikoen for åreforkalkning, hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes type II, kreft, demens, autoimmune lidelser og mer.

 

 

 

 

Referanser:

Luo L, et al. (2009). Antidiabetic and antioxidant effects of oleanolic acid from Gynostemma pentaphyllum supplementation in streptozotocin-diabetic rats. Journal of Ethnopharmacology, 123(3), 413-417.

RELATED ARTICLES