Kom i gang med biohacking!

I Biohack.no 0 kommentarer

Et spørsmål som ofte dukker opp er «om du bare skulle anbefale ett produkt for kan endre helsa mi, hvilket hadde det vært?» Svaret er kjedelig – det er så individuelt. Vi må ta hele menneske i betraktning når vi gjør en slik vurdering; hvor godt sover du? Er du mye stresset? Får du i deg nok fiber? Hvordan er fordøyelsen din? Det er ikke så lett å vite hvor man skal starte. Derfor har vi laget en startspakke for å komme i gang med biohacking. Det beste rådet er å prøve seg frem og se hva som fungerer for deg.

 

1. Start dagen med eplecidereddik

Start dagen med en forfriskende dose eplecidereddik. Denne naturlige elikseren er laget gjennom en fermenteringsprosess fra de fineste eplene. Nyttige bakterier og probiotika i eplecidereddik kan gi fordøyelsen din en sunn boost. Studier har også indikert at eplecidereddik kan støtte vektnedgang, stabilisere blodsukkernivået og til og med beskytte cellene dine mot skader. Enkel å inkludere i din daglige rutine.

  1. Godt for fordøyelsen: Moder er den «skyen» av gjær og bakterier som blir liggende nederst i den ufiltrerte eplecidereddiken. Den har probiotiske egenskaper og skal dermed være gunstig for fordøyelsen.
  2. Vektnedgang: Ifølge japanske forskere skal produktet kunne bidra til vektnedgang hos overvektige. Forsøkspersonene i studien drakk utblandet eplecidereddik. Også flere studier har vist at eplecidereddik kan medvirke til vektnedgang, og da særlig gjennom å bidra til økt metthetsfølelse og bidra til stabilisering av blodsukkeret.
  3. . Blodsukkernivå: En studie viste at eddik kunne bidra til å stabilisere blodsukker- og insulinnivåene for personer med diabetes type 2. Dette var imidlertid en mindre studie. Du bør konsultere legen din før du forsøker på dette, hvis du har diabetes eller en annen medisinsk tilstand.
  4. Beskytter cellene: Eddik inneholder polyfenoler, som er en type stoffer som naturlig finnes i planter. Polyfenoler kan bidra til å stoppe skader på cellene og dermed være med å beskytte kroppen mot sykdom.
  5. Dreper bakterier: Eplecidereddik kan drepe bakterier og andre mikroorganismer, når du for eksempel bruker eplecidereddik i vannet når du skyller frukt og grønnsaker. Eplecidereddik har også gode egenskaper for å konservere mat, for eksempel ved sylting av grønnsaker.

2. Innta probiotika

Det er utført en rekke studier på både dyr og mennesker når det gjelder helsefremmende effekter av probiotiske bakterier. Bakterien Lactobacillus GG (LGG) er en av de mest studerte, og brukes i alle Biola produktene. Disse bakteriene overlever fordøyelsen og fester seg til slimhinnen i tarmen, hvor de utøver sine gunstige effekter. De etablerer seg ikke i tarmen for godt, men forsvinner etter 1-2 uker dersom inntaket stoppes. Derfor anbefales det å innta litt probiotiske bakterier hver dag.

Det er i dag et godt grunnlag for å anta at utvalgte probiotiske melkesyrebakterier:

  • Etablerer en gunstig bakterieflora i tarmen
  • Bekjemper sykdomsfremkallende bakterier i tarmen
  • Forkorter varigheten av diaré, samt andre lettere fordøyelsesforstyrrelser
  • Normaliserer tarmfloraen ved bruk av antibiotika og minsker risiko for diaré som forårsakes av antibiotika
  • Stimulerer immunforsvaret i tarmen
  • Bryter ned melkesukker (laktose) slik at produktet tåles i større grad av personer med laktoseintoleranse

3. Ta et par skjeer med kollagen i drikken

Det er en hovedingrediens i alt bindevev—hud, hår, tenner, muskler, sener, brusk, ledd og knokler. Du finner også kollagen i blodåreveggene, tarmcelleveggen, arrvev og øynene – og også i håret, huden og neglene. Kollagen er bokstavelig talt limet som holder kroppen vår sammen. Ordet kollagen opprinner fra det greske ”kólla” som betyr lim, og ”-gen” som betyr produsere. Faktisk laget man lim av kollagen for mer enn 8000 år siden, trolig ved å koke hud og sener fra dyr.

 

Kollagen forbedrer ledd, bein og restitusjon etter trening …
Den eksklusive aminosyren til kollagen; Hydroxyproline spiller en viktig rolle i strukturen og vedlikeholdet av beinmasse og omkringliggende vev. Kollagens høye innhold av aminosyrer støtter også dette, pluss vevsreparasjon og utvinning.

En studie ved Penn State University fant at idrettsutøvere som led av treningsrelaterte leddsmerter opplevde betydelige forbedringer etter 6 måneders bruk av hydrolysert kollagen.

 

Kollagen jevner ut huden, gir fyldigere hår og styrker neglene …
Brukere merker ofte en forbedring i hudens mykhet, fuktighet, hudfarge, utseende, samt forbedring i hårvekst og kvaliteten på håret og neglene.

 

Kollagen forbedrer søvnen og øker den daglige energien …
I motsetning til andre proteiner gir kollagen type 1 tilsynelatende motstridende fordeler ved å både øke energinivået på dagen og samtidig bidra til å forbedre søvnen. Hvordan kan det være slik? Bedre søvn: Kollagens vanligste aminosyre, glycin, er klinisk bevist å forbedre søvnen når den blir tatt ved sengetid. 

 

Brukere snakker ofte om dypere søvn og at de våkner friskere. Energi: Når den tas på dagtid, behandler leveren peptidene som komplekse karbohydrater. 

Dette kan bidra til å stabilisere blodsukkeret og forhindre utmattethet forbundet med svingninger i blodsukkeret.

 

4. Innta aswaganda 

Visste du at ashwagandha var ulovlig i Norge før? Det er det heldigvis ikke nå lenger! 

Ashwagandha er en av de mest kjente og kraftigste urtene i Ayurvedisk medisin. Den er i flere tusen år blitt brukt for sine gjenoppbyggende og energigivende egenskaper. På Sanskrit betyr ashwagandha «lukt av hest» som kan implisere at urten har styrken og viriliteten til en hingst. 

 

I Ayurvedisk medisin er det spesifike urter som har adaptogene egenskaper og ashwagandha er en en av dem. Et adaptogen er en substans som kan støtte kroppens egne systemer mot eksterne faktorer og internt stress som for eksempel insomia og stress.

 

Ashwagandha inneholder flere stoffer som er fordelaktige for kroppen som withanolider (steroide laktoner), alkaloider, kolin, fettsyrer og aminosyrer. Selv om både blader og frukt inneholder terapeutiske egenskaper er rotekstrakt den mest vanlige. 

Denne gamle urten menes ha imponerende mange gode egenskaper og positive effekter for helsen. Den støtter opp immunforsvaret på flere områder, demper betennelser og er smertelindrende. Ashwaganhda hjelper til med blodomløpet, og ettersom den er vanndrivende og har dokumentert effekt på gikt og reumatisme er den veldig bra for eldre mennesker.

 

Med hensyn til trening og bodybuilding sies Ashwagandha være positiv for bedre utholdenhet og økt muskelmasse.

Det er publisert en rekke studier om helsemessige effekter av ashwagandha. Noen av disse påstandene er som følger:

  • Støtter immunsystemet
  • Bistår kroppen mot stress
  • Forbedrer fokus og hukommelse
  • Støtter stabilisering av blodsukkernivå i blodet
  • Senker kolesterol i blodet
  • Støtter vitilitet hos menn og kvinner
  • Støtter vekst av nerveceller

5. Ta magnesium før leggetid

Hvorfor er magnesium viktig?

Magnesium har en viktig rolle i kroppen vår, blant annet i muskel- og nervefunksjonen og i energiproduksjonen.

 

I denne artikkelen i NHI.no kan du lese om at magnesium deltar i mer enn 300 ulike metabolske reaksjoner i kroppen.

 

Disse prosessene inkluderer proteinsyntese, produksjon og lagring av celleenergi, cellevekst og reproduksjon, DNA og RNA syntese og stabilisering av mitokondrienes membraner.

 

Magnesium er et av de mineralene som er ansvarlig for benmetabolismen, nervesignaler, hjertets evne til å reagere på elektriske signaler, overføring av signaler fra nerver til muskler, muskelsammentrekninger, spenningsnivået i blodårene og blodtrykket. Magnesium spiller også en sentral rolle i omsetningen av glukose og insulin.

Mayo Clinic skriver at lave magnesiumnivåer vanligvis ikke gir symptomer. Kronisk lave nivåer kan imidlertid øke risikoen for høyt blodtrykk, hjertesykdom, diabetes type 2 og osteoporose

RELATED ARTICLES