Blålysbriller- hva og hvorfor

I Biohack.no 0 kommentarer

Tilbringer du store deler av dagen på skjerm? Eller er du en som scroller på SoMe før du skal legge deg? Det blå lyset som TV, PC, mobil og Ipad sender ut påvirker kvaliteten på søvnen og kan gi slitne øyne.

Slik det står forklart i blogginnlegget om melatoninproduksjon og søvn, vet vi at lys påvirker søvnkvaliteten. Hormonet melatonin gjør oss søvnig. Det produseres mest på kvelden når det blir mørkere, men siden mange av oss ser på TV og mobiltelefon på kvelden, kan det forstyrre denne prosessen. Da kan vi slite med å sovne, rett og slett fordi vi ikke føler oss trøtte.

Det aller beste rådet er selvsagt å ikke se på skjerm før leggetid, og å dimme lyset i rommet du befinner deg i på kveldstid. Aller helst burde du sikkert meditert i tillegg, men så er det ikke alltid vi har tid eller mulighet til å ha de mest optimale kveldsrutinene. Og det er faktisk greit å kose seg med dårlig søppel-TV etter en lang dag 😊

Dog finnes det en enkel måte du kan hacke systemet på; ved å bruke blålysbriller på kvelden og når du er på skjem generelt, beskytter du øynene dine mot det unaturlige blå lyset.

 

Bestill et par blålysbriller for å ta vare på øynene og søvnen din <3

Vi heier på deg!

RELATED ARTICLES