Smerter i brystrygg eller ribbeina?

Smerter fra ribbeina eller brystet er vanligvis beskrevet som skarp og stikkende. De kan enten start bak i brystrygg og stråle frem, eller kan bare være lokalisert frem eller på sidene av brystveggen. Du kan også føle økt smerte når du puster. Så det er ikke overraskende at folk blir sendt til sykehus, siden man ofte tenker at det er noe alvorlig. Det er ikke uvanlig å tenke angina eller hjerteinfarkt.

Hvis du allerede har søkt informasjon og lest om smerter relatert ribben så har du kommet over mange navn, bla, costochondritis , intercostalnevritt , og costotransvers forstuing, for å nevne noen. Det tyder på at det antagelig er en forstuvning av leddene mellom ribben og rygg. Innen kiropraktikk snakker man om dette som ribbenslåsning.

Ribbenslåsning medfører ikke bare smerter i brystkassen, men kan også gi smerter følt dypt inne i brystet, og simulerer smerter fra hjertet, lunger, mage og spiserøret. Det kan også gi arm symptomer (smerter og prikking), og det kan gi pusteproblemer som ligner på astma.

Kiropraktorer ser daglig folk med ribbenssmerter. De har en tendens til å være akutte og svært funksjonsnedsettenede. Ribbenslåsninger responderer raskt på kiropraktorbehandling – vanligvis 3-5 behandlinger.

Nå kan det være at disse smertene faktisk skyldes underliggende og alvorlige årsaker. Det er derfor uansett viktig at du får dette undersøkt.