Sov naken = bedre liv

Nå er det kommet flere studier om søvnkvalitet, en gjenganger er SOV NAKEN. Her er fem dokumenterte grunner til å sove naken.

 1. Hjelper deg å regulere kortisol. Kortisol er et viktig hormon i kroppen, men blir det for høyt nivå kan gjøre mye skade. Når du sover naken er det letter å holde kroppstemperaturen på optimale nivå, ergo mindre stress. Hvis kroppen har for høy temperatur om natten har kortisolnivået en tendens til å stige. Høyt kortisolnivå i kroppen kan føre til økt angst, cravings for dårlig mat, vektøkning, etc.
 2. Hud-mot-hud kontakt hjelper på oxytocin.
  Hvis du har noen du deler seng med, er det å sove naken svært gunstig. Da er det nemlig stor sjanse hud-mot-hud kontakt. For det første kan nakenhet føre til et aktiv sex liv. Både sex og hud mot hud kontakt trigger frigjøring av oxytocin. Oxytocin er et signalstoff i hjernen som gir de gode følelsene og tilhørighet til dine nærmeste.
 3. Balanserer dine melatonin og veksthormon nivåer.
  Hold temperaturen på soverommet under 18 grader. Det vil hjelpe for kroppens regulering av melatonin og veksthormon. Disse stoffene hjelper på søvnkvalitet og restitusjon. Mao det forebygger aldring og er avgjørende for god helse.
 4. Det kan hjelpe huden din.
  Dine private deler, armhuler, skritt, og føtter er generelt tildekket og beklemt hele dagen. Med å sove naken gir du disse delene en sjanse til å lufte ut og puste.
 5. Det kan holde kjønnsorganene lykkeligere.
  For menn, de kjøligere sovende betingelsene gjør at testiklene vil holde en kjøligere temperatur. Dette ivaretar menns reproduksjonssystem og evne. For kvinner, kan de kjøligere og mer luftig forholdene faktisk bidra til å forhindre candida infeksjoner. Candida trives nemlig best i varme, og fuktige miljø.

SOV NAKEN