Nytt og annerledes Terrengsykkelritt

Senja Mountain Trail

 

Lørdag 28.mai 2016 fra kl 1000 til kl 1500

Et annerledes terrengsykkelritt. Dette er en test på et fremtidig terrengsykkelritt på Senja. Rittet er litt over 6 mil, men tidtaking er på 4 av milene. Dvs at det blir 3 strekninger med tidtaking – Fartstrekk. I mellom Fartstrekkene er det ingen tidtaking – Transportstrekk. Løypen går i variert terreng – myr, sti og traktor vei. Løypen er ikke merket. Dvs arrangøren legger kun ut et GPS spor som skal følges, hvor man må innom 6 sjekkpunkt. Sjekkpunktene er merket. Arrangøren vil ved starte levere ut et kart hvor løypen er merket. For at de lokale rytterne ikke skal få en fordel vil GPS sporene ikke bli publisert fredag 27.mai kl 1900. Deltagerne har 4 timer på å fullføre løpet, dvs at man kan sykle rolig på transportstrekkene.

 

Hvem er dette for?

Det er et ritt for de som ønsker å prøve seg på et litt barskt terrengsykkelritt

Det er for de som ønsker å trene på det å sykle etter spor/tracking/GPS

Det er for de som en gang i fremtiden skal delta på mer ekstreme ritt som for eksempel Offroad Finnmark

Det er for syklister som skal delta på Offroad Finnmark som skal terpe spor- og lagsykling

 

Deltagere – tidtakning – premiering startkontingent

Start og mål er på Brageklinikken – Finnsnes.

Det er individuellstart. Med første startende kl 10:00, med ett min start intervall. Det er maks 40 start slotter dvs siste startende er kl 10:39. En slott pr deltager/lag. Her er det ”first come first serve”, dvs straks påmelding og betaling er mottatt kan du/dere velge start slott.

Det er tre klasser herre, damer og mix.  Du kan enten sykle på et to mannslag, eller individuelt.   Dersom du ikke har erfaring med bruk av GPS anbefaler vi at du får med deg en makker og sykler på et lag.

Det er premiering til best strekktider, beste sammenlagt tid i klassene, en ideal tid og 3 trekke premier.

Startkontingent er 350 kr for enkelt start, og 500 kr for lag. Inkludert i startkontingenten er dusj, og gratis buffet ved målgang.

Påmelding gjøres ved å trykke delta på arrangementet – facebook. Da blir du kontaktet vi PM.

 

Krav

Man skal sykle på terrengsykkel. Du er ikke avhengig av å ha en fulldempet sykkel, men gaffeldemping er en fordel. Ellers skal man følge krav om bekledning iht Terrengsykkelritt NCF

Du, eller laget må ha en GPS hvor du kan sykle etter arrangørens spor. Du eller laget må han en sekk med sportstape, enkeltmannspakke, mobiltelefon, pumpe, ekstra slange, og et multiverktøy.

Hver utøver skal starte rittet med minimum 1 liter drikke og mat tilsvarende 400 kalorier (tilsvarer to Powerbarer)

Du skal ha signert arrangørens egenerklæringen før start.

Diverse

Rittet er lagt opp slik at deltagere fra Tromsø og Harstad kan ta hurtigbåten tur retur samme dag.

For mer spørsmål kontakt oss vi PM på facebook.