Åtte enkle tiltak for å få gjennomført treningen

 

  1. Bruk bilder. Så hvis det er et mål, enten det er utseende eller et prestasjonsmål så let etter bilder som gir deg en påminnelse. Er det en konkurranse du skal delta på, så finn bilder som motiverer og gir deg en påminnelse på hva du trener for. Legg disse bildene som bakgrunn på telefon, ipad eller datamaskin . Print de ut og heng  opp på baderomsspeilet, innside av kleskapet og lignende.
  2. Sosial ansvarlighet. Fortell venner om dine treningsmål. Publiser også på sosiale media (Facebook, din egen blogg, Instagram, og Twitter-konto) dine treningsmål. Det vil skape ytre motivasjon og press til ikke skippe treningen.
  3. Få en trenings kompis. En måte å hindre at dørstokkmila blir for lang, og at du kommer deg på trening. Viktig at treningskompisen din også sørger for at du ikke sover deg gjennom treningsøkten. Finner du ikke en treningskompis, så lei en personlig trener. Og selv om du tar bare noen få økter med en PT, så kan en god personlig trener være utrolig motiverende.
  4. Lag deg en plan. Har du en plan for hva du skal trene unngår du beslutnings tretthet. Bruk gjerne søndags ettermiddag/kveld til å lage en ukeplan. Så når uka begynner vet du nøyatig hva du skal trene. På denne måten at du vet hva og hvordan du skal trene.
  5. Før treningsdagbok eller en logg. Det vil si at du må skrive ned treningene du har gjort i en telefon app, en dagbok eller en i online treningsdagbok. Det kan være motiverende å se tilbake, det kan motivere fremdriften i treningsarbeidet ditt.
  6. Ta bilder av deg selv eller dine prestasjoner. Har du estetiske mål så ta bilder av deg selv jevnlig for å se om du har utvikling. Slik at de blir holdt ansvarlig ikke bare for seg selv for at estetisk utseende du prøver å oppnå. Er det prestasjonsmål så kan man også ta bilder, for eksempel bilde av deg mens du løfter 150 kg i markløft, målet er 180 kg. Det å vite at noe vil ta bilde av deg annen hver uke kan være utrolig motiverende
  7. Få deg en skikkelig badevekt. Selv om jeg ikke liker badevektvekter, men noen ganger må man bare vite hvor skiven beveger seg spesielt hvis vekt tap er målet for deg. Dersom du anskaffer deg badevekt så kjøp en av de nye typene av elektriske badevektene. De har bioelectrisk impedans analyse. De gir deg tall på BMI, muskelprosent, fettprosent og vannprosent. De er svært lett å anvende, men man har utfordring med nøyaktigheten. Men er du nøy med å måle likt hver gang, for eksempel hver morgen før du spiser så vil de de gi deg være relativt nøyaktig. Vise deg utvikling ift fett- og muskel masse. I tillegg sykroniseres de ofte til en app, som gir deg mulighet til å se utviklingen over tid.
  8. Selvsnakk. Virkelig interessant, men her er kan man virkelig motivere seg selv. «Jeg kan dette», «lett vekt”, «over halveis», ”eg ser bra ut» eller «god følelse», «en til», «Jeg fikk denne». Finn dine som du bruker strategisk. Intervalltrening kan det være lurt å bruke ord som ”under halvparten igjen”, og ”60 sek går fort”